Boek: Daders en slachtoffers voorbij

Afbeelding van het boek Daders en slachtoffers voorbij

Daders en slachtoffers voorbij

Daders en slachtoffers zijn van alle tijden. Het vraagt moed om daderschap en slachtofferschap onbevooroordeeld in de ogen te kijken. Bert Hellinger is dit onderwerp nooit uit de weg gegaan, is vaak tot het uiterste gegaan in opstellingen en heeft ons daarmee een schat aan nieuwe inzichten geschonken.
Het is ook duidelijk dat wij in Nederland nog lang niet klaar zijn met dit onderwerp. Tweede- en derde generatieproblematiek rond de Tweede Wereldoorlog speelt nog volop bij velen, in veel families en in onze samenleving. Nog steeds komt nieuwe, verdiepende informatie los: hoeveel Nederlanders, werkend in bedrijven, hebben geproduceerd voor de bezetter? Wat was goed en wat was fout?

Onlangs zei een man, die zich had voorgesteld met de woorden: Ik ben een crimineel, even later zachtjes: Elke dader is begonnen als slachtoffer. Dader-slachtoffer dynamiek maakt nog steeds heftige emoties los.

Dit boek laat zien hoe Bert Hellinger in een periode van vijftien jaar zijn denken over daders en slachtoffers heeft ontwikkeld. En meer nog: wat de mogelijkheden en beperkingen zijn voor verzoening tussen mensen en volken. Hij overstijgt daarbij het gevangen blijven in de dynamiek.

Uitgever: Het Noorderlicht
Jaartal: 2010
Aantal pagina’s: 164

ISBN: 978 9077 290 149

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen