Ing. Jasper Jobse | coach, psychosociaal therapeut en familieopstellingen

Foto Jasper Jobse - Jerphaas ArnhemAls jong ventje wilde ik al het wezen van de dingen leren kennen. Snappen hoe de raderen in machines en mensen draaien.

Ik werd eerst ingenieur en leerde begrijpen met het denken. Daarna werd ik therapeut en leerde ik begrijpen met het voelen. In de combinatie zit mijn vakmanschap.

Werkwijze

Ik kan al twintig jaar vertrouwen op een goed ontwikkelde professionele intuïtie. Tegelijk blijf ik met beide benen op de grond, daarin herken je mijn Zeeuwse nuchterheid.

Ik werk met respect voor wie je bent en wat je hebt meegemaakt. Dat doe ik met een open hart en scherp oog voor levensthema’s.

Je komt natuurlijk voor mijn vakmanschap, maar ik ben ook een aanraakbaar mens. Dit werk is ontmoetingswerk. Ik vertel ook wel eens over mijzelf.

Mijn kracht zit in het vinden van eenvoud en sleutels,
in dat wat soms onoplosbaar lijkt.

Levenslust, oprechtheid, creativiteit en diepgang is wat mensen over mij zeggen. Ik vind het belangrijk dat we elkaar werkelijk begrijpen. Daarom gebruik ik graag heldere taal, beeldspraak en metaforen.

Wortels

Ik ben geboren in Middelburg in 1975. Sinds 1998 woon ik in Arnhem. Gelukkig getrouwd met Janneke, met wie ik de opleiding familieopstellingen geef. Samen hebben we een dochter.

Loopbaan

Logo Het Klokhuis televisieprogrammaIk studeerde als werktuigbouwkundig ingenieur af bij het televisieprogramma Het Klokhuis. Daar kreeg ik mijn eerste baan; als redacteur wetenschap en techniek. Met plezier en trots werkte ik aan 45 afleveringen.

Na drie jaar kreeg ik toch geen vast contract en liep ik vast. Ik was zesentwintig jaar oud en bang dat ik mijn droombaan al achter de rug had. Ik zocht professionele hulp en kwam thuis bij mijzelf. De ontdekking dat ‘zelfs ik’ persoonlijk stevig bleek te kunnen groeien en het plezier dat ik daarin vond, leidde tot het besluit mijn werk ervan te gaan maken.

Gevolgde opleidingen

Sinds 2020 neem ik daarnaast deel aan hoorcolleges, training, workshops en supervisie over hechting en trauma bij o.a.:
Gabor Maté, Bessel van der Kolk, Franz Ruppert, Margriet Wentink, Vivian Broughton, Stephen Porges, Heleen Grooten en Anna Verwaal.

Scholing in familieopstellingen

Op het gebied van systemisch werken deed ik ervaring op bij:

  Morten Hjort
  Nell Parre en Karin Deden
  Wibe Veenbaas
  Joke Goudswaard
  William Wilson
  Ingrid Dykstra
  Jan Jacob Stam

  Stephan Hausner
  Ursula Franke
  Marianne Franke Griksch
  Nick Blaser
  Gerrit Nelissen
  Mariët van Cooten

Intervisie en supervisie

Al ruim 10 jaar ben ik lid van een mannengroep waarbij we maandelijks bij elkaar komen om te leren. Daarnaast ontvang ik meermaals per jaar supervisie.

Erkenning en kwaliteitsregisters

nvpa logoMijn begeleiding en praktijk zijn erkend door twee beroepsverenigingen. Lees meer hierover op de pagina erkenningen en registraties. Ook ben ik verbonden aan een ethische code en klachtencommissie.

Je bent van harte welkom!

Button naar contactpagina / contactformulier