Reacties ondernemerscoaching

 • Jasper heeft mij gecoacht bij mijn plan om als zelfstandige te starten. De veelzijdigheid van de coaching beviel mij goed; teruggaan naar mijn jeugd, mij motiveren om met anderen het gesprek aan te gaan over de spannende plannen, de tekst voor een website doornemen tot aan ideeën aandragen voor mijn communicatie naar buiten. Ik had me vooraf niet gerealiseerd dat dit allemaal onder zijn coaching zou vallen. Jasper vertelde persoonlijke verhalen over zijn eigen verleden en belevenissen. Dat hielp mij enorm voor mijn zelfreflectie. Het heeft mij geholpen om te voelen wie ik ben als ondernemer. Mede door deze coaching en gesprekken ga ik vol vertrouwen het ondernemerschap aan.
 • Wat ik mij nooit had gerealiseerd is dat je als eenmanszaak nog zoveel kan bedenken en plannen, maar dat de alles bepalende strategie je persoonlijkheid is.
 • Ik had nooit durven dromen dat ik op dit moment mijn baan heb opgezegd, een nieuwe uitdaging aan ga als volledig zelfstandige ondernemer.
 • Ik weet waar ik voor sta en wat ik te doen heb. Ik heb een steviger basis. Ik ben blij dat je een aantal keer de zaken heel concreet maakte. In het kiezen en ‘ja’ en ‘nee’ zeggen tegen zaken. Je hield me op de grond, anders zou ik in ideeën blijven rondzwerven.
  Die concreetheid heeft me verrast, omdat ik hem van anderen vaak niet accepteer. Het is heel fijn dat je ook feedback geeft op het fysieke, wanneer ik wegkijk, beweeg en ademhaal en wat dat zegt over mij. Je veelvuldige voorbeelden hebben me laten voelen dat ik van je kan leren. Dank.
  D.S. | Ritueel en rouwbegeleider
 • Bedankt voor het begeleiden van deze ontdekkingstocht, voor je scherpte en je zachtheid. Ik ben niet als ondernemer maar als persoon gecoacht en uitgedaagd, hetgeen soms heel oncomfortabel voelde en soms voelde ik me ultiem gezien en gehoord. Nu ik terugkijk op het proces dat ik heb doorgemaakt, zijn het subtiele maar verankerde veranderingen die het coachingstraject kenmerken.
 • Graag wil ik je bedanken voor de coaching van het afgelopen jaar. Bij jou heb ik steun gevonden om keuzes te maken die er voor gezorgd hebben dat ik een eigen onderneming ben gestart. Deze keuzes heb je me zelf laten maken door inzicht te geven in “wie ik ben” en “wat ik wil”. Natuurlijk heb je me de basistips om als ondernemer te kunnen starten mee gegeven, maar met name op het persoonlijk vlak heb je me super begeleid. Door je soms kwetsbaar op te stellen en te delen wat je zelf hebt meegemaakt kon ik me identificeren en ook mijn kwetsbaarheid tonen. Je hebt me laten zien hoe gebeurtenissen uit het verleden je kunnen vormen maar dat je nog steeds de regie hebt over je eigen leven.
 • In het traject via de Kvk is Jasper op mijn pad gekomen. Zijn aanpak is praktisch, respectvol en met veel aandacht voor je als mens. Het heeft mij focus gegeven op mijn vervolg als eigen ondernemer.
  Angelique Zweers-Jansen | Personal Organizer
 • Ik kan de kracht en inspiratie die er in mij zit vormgeven.
 • Ik heb geleerd op mijzelf te vertrouwen en op de tijd.
  P.P. | Festivalorganisator
 • Het belangrijkste wat ik heb geleerd gedurende het traject is waar we met ons bedrijf op gaan richten. Toen ik aan het traject begon richtten we ons op startende ondernemers die we voor een betaalbaar bedrag ons product aan wilden bieden. Al vrij snel werd duidelijk dat we dit soort klanten juist niet aan willen trekken. In plaats daarvan willen we kwaliteit en continuïteit leveren.
  Naast duidelijkheid over wat we willen doen, heb ik nu ook een idee hoe we dat willen doen. Vooral het maken van een connectie op emotioneel- / gevoelsgebied. Aan het begin van het traject was ik vooral gericht op netwerken en koude acquisitie. Als snel werd duidelijk dat ook je eigen stijl creëren en persoonlijke klantenbinding een manier is om jezelf te profileren.
  Naast het zakelijke aspect hebben we het ook over mij persoonlijk gehad. Ik denk dat ik nu al een stuk zekerder in mijn schoenen sta als ondernemer. P.P. | Webdeveloper
 • Jasper heeft mij op enthousiaste en inspirerende manier laten zien wat er voor nodig is om je eigen bedrijf te runnen. In mijn geval lag, naast een aantal praktische zaken, de nadruk op mijn houding in deze situatie. Zo werd mij duidelijk dat ik een andere mentaliteit moet gaan ontwikkelen. Zakelijk moet gaan denken. Mezelf in het diepe gooien, uit mijn “comfort-zone” mag komen, een goede planning maken. En gewoon een mooie factuur mag uitschrijven voor mijn geleverde diensten…
  Doordat Jasper ook behoorlijk goed op de hoogte is op het gebied van sociale media heb ik ook op dat vlak het nodige kunnen opsteken. Al met al zeer geslaagde coaching: Jasper heeft me een hoop inzichten gegeven en
  handvaten meegegeven voor de toekomst…en even goed wakker geschud.
 • De confronterende momenten tijdens de coaching zijn de momenten waarop je je beseft dat ‘je dat eigenlijk ook wel weet’ maar er niet naar handelt. Dat je je leven laat leiden door voorzichtigheid. Jasper heeft door een continue focus op het hier en nu, op de realiteit van een situatie, prioritering voor mij veel makkelijker gemaakt. Een van de belangrijke vragen die ik me elke dag stel is bijvoorbeeld: “Rust ik privé uit van mijn werk of tijdens mijn werk van mijn privéleven”. Omdenken. Prioriteiten stellen. Ondernemen is veel leuker als je vol overgave en zonder dat dat een belasting is in het diepe kunt duiken. En toch je energie kunt verdelen op een prettige manier. Ik ben in de afgelopen maanden zeer zeker – mede door deze gesprekken – een zelfbewustere ondernemer en een zelfbewuster mens geworden. Bedankt!
  Michiel Heijmans | Creatief denker, fotograaf, tekenaar
 • Door de begeleiding ben ik het afgelopen half jaar een stuk volwassener geworden in het uitvoeren van mijn beroep en onderneming. Ik heb met behulp van Jasper leren inzien dat mijn eigen houding ten opzichte van mijn beroep/ onderneming bepalend is voor de professionaliteit hiervan. Zo heb ik enerzijds geleerd te waarderen wat ik doe, anderzijds geleerd de waardering van anderen te ontvangen.
  Ik heb ook geleerd veel aandacht te besteden aan uiterlijk voorkomen: dat gold al voor hetgeen ik ontwerp en maak, maar nu ik zorg ervoor dat alles wat met de onderneming te maken heeft een professionele aanpak krijgt.
  Verder heb ik veel praktische tips van hem gekregen, zoals contacten met andere ondernemers en netwerken. Al met al ben ik het afgelopen half jaar een stuk wijzer geworden en dat heeft z’n uitstraling op mijn hele onderneming.
  Chris Meijers | Modeontwerpster
 • De coaching heeft me: zekerder gemaakt en richting gegeven. Ik kan en durf nu de tijd te nemen, dingen op mijn tempo te doen. Het heeft me vrijer gemaakt, ik praat makkelijker over dat wat me bezig houdt. Ik voel me nu ook echt ondernemer en ik praat als ondernemer. Ik kan makkelijker en overtuigender mijn verhaal doen.
  S.R. | Webdeveloper
 • Het heeft me een schat aan inzichten opgeleverd. Verantwoordelijkheid nemen voor mijn gedrag, wat is van mij en wat is van de ander lopen als een rode draad door het coachingtraject. Je bent serieus, met humor en er gaat een mooie rust van je uit. Het resoneert. Vooral in het werken met kleine opstellingen dacht ik: hier valt wat te halen. In je stijl van coachen waarbij je ook over je eigen ervaringen als ondernemer en coach verteld, geef je veel.
  Felix Jansen | Coach & trainer
 • Ik vond je coaching deskundig binnen jouw terrein, zeer betrokken, persoonlijk en professioneel. Je keek naar mij als persoon binnen mijn bedrijf. Heldere observaties en verhelderende vragen en opdrachten. Ik heb meer helderheid gekregen in wat ik wil en waar ik voor sta als zelfstandig ondernemer, het doel dat we hadden opgesteld voor de coaching. Het is me nog meer duidelijk geworden wat het belang is van goed voor mijzelf zorgen en in balans zijn, zodat ik met de juiste energie en aandacht met andere mensen kan werken als trainer en procesbegeleider, wat voor mijn bedrijf essentieel is. En het is fijn om een bevestiging te krijgen dat het op veel vlakken al vrij goed gaat in mijn bedrijf, ik ga met vertrouwen en enthousiasme door naar de toekomst!
  Anoniem
 • Ik heb in mijn traject bij Jasper geleerd om te vertrouwen op mezelf. Als ik iedere dag naar buiten stap als mijzelf, dan kan ik erop vertrouwen dat ik die dingen ga doen die bij mij als persoon passen. Ik ontdekte dat het voor mij niet nodig is om een duidelijke titel op mijn visitekaartje te zetten. Ik ben Claasje en daardoor niet in een hokje te plaatsen. Ik kan wel laten zien aan anderen wie ik ben en ik kan bewust zijn van mijn gevoel. Op basis daarvan kan ik bewuste keuzes maken die op dat moment goed zijn.
  Daarnaast leerde ik in mijn ISS traject nog beter bewust te zijn van het verschil tussen mijn eigen gevoel, keuzes en wensen en die van de ander.
  Dat wat een ander doet, zegt of voelt, komt vaak door de manier waarop hij is opgevoed, zijn eigen geschiedenis, zijn eigen leven. Daaraan kan ik niks veranderen op dat moment. Ik kan me wel bewust zijn van het feit dat het zijn/haar gevoel is. Als ik weet dat het gevoel van de ander is, kan ik het ook van de ander laten. Door dat te doen, bied ik mijzelf meer rust en de ruimte om de dingen te doen die echt bij mij passen en van mij zijn.
  De gesprekken met Jasper waren een prettige spiegel om naar te kijken. Jasper had snel in de gaten hoe ik in het gesprek zat, wist de juiste vragen te stellen en liet me nadenken.
  Jasper zorgt goed voor zichzelf. Dat ontdekte ik doordat hij in onze gesprekken niet alleen luistert, maar ook vertelt over zichzelf en de dialoog met mij aangaat. Hoewel ik goed voor mezelf zorg, leerde ik, door naar Jasper te kijken, dat het nog beter kon en dat ‘m dat vooral zit in kleine dagelijkse dingen.
  Claasje Reijers | Centrum voor Jong Ondernemerschap
 • Zonder deze gesprekken had ik niet de stap genomen die ik nu genomen heb. Een eigen praktijk beginnen en stoppen met P&O advies geven. Ik zag elke keer uit naar de gesprekken. Praten over de kern. Je luisterde niet alleen.
  Aafke van Deelen | Startend coach
 • Ik zocht een coach die een persoonlijke aanpak heeft. Op basis van zijn tekst op de website meende ik dat Jasper bij mij zou passen en dat bleek te kloppen. Het gaat bij hem niet per se om de manier hoe ik als webdesigner mijn zaken regel, maar vooral om wie ik ben. Want diegene ben ik ook als ik met mijn bedrijf bezig ben. Soms bleek dat confronterend, maar vaker was het een eye-opener of een bevestiging. Van Jasper draag ik nu met name het enthousiasme mee en een open blik om naar de wereld te kijken. En daarmee kom je volgens mij een heel eind. Je wordt er in elk geval een prettig mens van.
  Anoniem | Webdesigner
 • Het coachingtraject was uitdagend en uitnodigend. Jasper nodigde me elke sessie weer uit om contact te maken met mijzelf, met wat ik wil en voel. Door zijn begeleiding ben ik meer vanuit mijn eigen kracht als zelfstandig ondernemer mijn bedrijf aan het neerzetten, i.p.v. afwachten tot de omstandigheden juist zijn. Niet teveel denken, gewoon doen.
  C.R. | Mindfulness docente
 • Bedankt voor je inspirerende en verhelderende begeleiding. Iedere sessie ging ik met nieuwe inzichten, ideeën en inspiratie naar huis. Het voelt goed om weer creatief bezig te zijn en dit als hoofddoel te houden.
  M.C. | Architect
 • Iedere keer als ik bij je ben geweest is er wel iets dat me raakt. Je weet steeds weer de essentie te raken. Daarin ben je heel treffend.
  Harriët Kollen | Coach & Ondernemer
 • “Zzp’en is de volgende stap in volwassen worden”. Een van de eerste dingen die Jasper tegen me zei en iets wat ik na onze gesprekken en mijn ervaringen alleen maar kan beamen. Doordat Jasper de vinger op de goede plekken neerlegt en mij daar zelf de antwoorden op laat voelen, durf ik te vertrouwen op mijn eigen kwaliteiten. Dit coachingstraject heeft mij veel gebracht, als ondernemer en tegelijkertijd ook als mens. Ik ben gegroeid, kan mijn eigen grenzen en wensen onder woorden brengen. Mijn eigen koers is bepaald en ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst. Jasper, bedankt!
  I.R.M. | Communicatieadviseur
 • Je hebt het vermogen te kijken met je hart. Dat maakt dat ik me gezien en niet beoordeeld voel.
  M.N. | Coach/trainer in opleiding
 • Door de gesprekken kreeg ik heel veel energie. Je motiveerde in het begin sterk. Daarna gaf je me opdrachten en die deed ik meteen. Dat was heel prettig. Je gaf me het gevoel dat ik op de goede weg zit. Op de een of andere manier krijg je me aan het praten, je weet heel goed af te wegen of je wel of niet iets moet zeggen. En door dat praten kregen mijn plannen vorm. Ik sta nu vaker stil bij: Waarom doe ik wat ik doe. Je stelde goede kritische vragen over bijvoorbeeld mijn financiën. Goed om over na te denken ook al wil ik dat soms niet. Ik werd er resumerend wel rustig van. Gewoon mijn ding doen.
  D.J.K. | Ontwerper / Ondernemer
 • Via Ik Start Smart kwam ik bij Jasper terecht….ik had hem als coach uitgekozen omdat ik op zoek was naar een coach die aandacht had voor ‘de mens achter de ondernemer’. We hebben gedurende een half jaar samen gekeken naar diverse relaties: met familie, met vrienden en met klanten. Het was boeiend om inzicht te krijgen in de rollen die je hebt en aanneemt tijdens de verschillende relaties die je met mensen hebt. Hoe komt het dat je bepaalde rollen aanneemt in het contact met mensen, waarom reageer je op een bepaalde manier en hoe kun je dat veranderen (als je er last van hebt) waardoor jij en de relatie er beter van worden? Boeiend, inspirerend, confronterend en toch ontspannen, zo heb ik de coaching van Jasper ervaren. Een heel prettig persoon die je mee neemt naar dieptes die je alleen niet zou bereiken, maar waar heel veel te halen is om een mooier mens te worden!
  Anoniem | Onderzoeker
 • De praktijk die ik net een half jaar geleden gestart was, was op ‘n dood spoor aangeland. Ik had al diverse pogingen ondernomen om aan nieuwe klanten te komen; echter deze waren vruchteloos. Het maakte me moedeloos en ongemotiveerd. Daarnaast volgde ik een massagecursus die veel los heeft gemaakt. In het begin had ik helemaal niet door hoeveel dat wel niet met me deed.
  De combinatie van deze twee dingen maakte dat ik de coaching heel goed kon gebruiken. En zeker iemand als Jasper die niet schuwt zaken direct te zeggen. Hij schudt je goed wakker! Precies wat ik nodig had.
  Wat me nog het meest heeft geintrigeerd is, dat ik in mijn praktijk gewoon mezelf kan zijn. Op de een of andere manier dacht ik altijd dat ik daar in een soort andere rol zit; als therapeut die alle antwoorden weet. Dat maakte me echter alleen maar extra onzeker en dat trekt nou niet bepaald klanten aan… Ook ik weet niet het antwoord op alle vragen, maar wie wel?
  Het gekke maar tegelijkertijd ook het mooie is; door die onzekerheid toe te laten (en niet langer deze probeer te onderdrukken) voel ik me juist zekerder!
  J. de Bresser | Voetreflexmasseuse
Button naar contactpagina / contactformulier
 • Ik ben Jasper dankbaar omdat ik nu pas echt voel hoe compassie voelt. Vanuit die compassie kan ik nu warmte en onvoorwaardelijke liefde voelen voor mijn vader. En daarmee ook voor mezelf. Ik heb gevonden wat ik zocht en heb het gevoel nu pas compleet verbonden te zijn met mezelf. Ik ervaar meer losheid, vertrouwen en vrijheid. In mijn bedrijf heeft zich dat vertaald in de eerste mooie opdrachten en fijne samenwerkingsverbanden.
  S.W. | Trainer, coach
 • Het belangrijkste dat ik in de sessies heb meegekregen is dat ik gewoon mezelf moet zijn. Dit lijkt een heel erg voor de hand liggende uitkomst maar bleek moeilijker dan gedacht.
  T.B. | Ontwerper openbare ruimte stedelijke omgeving
 • Je voedt me op vele vlakken, dat is natuurlijk je vak, maar toch. Het werkt goed door, zowel prive als zakelijk. Heel fijn.
  C.P. | Grafisch Vormgever
 • Het is nu ruim een half jaar geleden dat ik voor mezelf begonnen ben. Na ruim 10 jaar in loondienst gezeten te hebben, was ik wellicht een beetje ‘vastgeroest’ in een patroon van werken. Ik heb nu geleerd om op eigen benen te staan en ervaren dat niet alles vanzelfsprekend is.
  Vooral de bewustwording dat ik nu zelf bepaal wat er in en met mijn ‘toko’ gebeurt, is een van de belangrijkste punten die ik heb geleerd. Vroeger stelde ik me vaak te gedienstig op richting mijn werkgever en opdrachtgevers. Het daadwerkelijk zeggen: ‘tot hier en niet verder’, was altijd erg moeilijk voor me. Nu heb ik zelfs een opdracht geweigerd omdat de potentiele opdrachtgever in mijn ogen absurde dingen van me vroeg (teveel risico’s voor een veel te lage prijs)! Een half jaar geleden zou ik misschien nog wel door onzekerheid overstag gegaan zijn.
  Een ander punt is communicatie. Het, laten we zeggen, ‘mondeling’ opkomen voor mijn eigen belangen vond ik altijd erg moeilijk. Vroeger ging ik dit het liefst uit de weg door het e.e.a. in bijv. email op te lossen. De laatste keren heb ik mezelf er toe gezet zaken direct (telefonisch) op te lossen. Wanneer ik met goede argumenten kom, wordt het gek genoeg ook direct geaccepteerd. Waar ik me voorheen druk maakte over mogelijke negatieve reacties, blijkt dat een directe open communicatie altijd positief wordt opgevat.
  Wat ik ook van Jasper heb geleerd, is dat ik goed voor mezelf moet zorgen, omdat niemand anders het doet. Klinkt logisch, maar tot nu toe bleef het ‘pleasen’ van de opdrachtgever op nummer 1 staan, waardoor ik mezelf vaak uit het oog verloor.
  Anoniem | Architect
 • De gesprekken hebben mij bewust gemaakt van het feit dat als je weet wat je wilt, in mijn geval schrijven, dat dat niet betekent dat je ook daadwerkelijk doet wat je wilt. Ik gaf het niet de hoogste prioriteit. Wat ik erg mooi vond was het verhaal over de badmeester die mij in het diepe gooide en ik dacht dat dat bij mij nodig was maar dat jij toen vertelde dat je ook vanuit het ondiepe stapje voor stapje naar het diepe kan. Ik heb bij jou niet het gevoel gehad dat ik mijzelf veranderen moest. Dat vond ik erg prettig. Er was geen innerlijke strijd. Jij maakte ook duidelijk dat dat niet de bedoeling was.
  Martijn Brugman | Schrijver
 • Aan het begin van het traject was mijn doel verder bij mij vandaan, dat doel heb ik bereikt: ik ben dáár. Ik heb meer rust gevonden. Je hebt me helpen inzien dat ik mezelf te hard aan het opjutten was en in die zin heb je me positief begrensd. Je hebt me geholpen mijn innerlijke kracht weer te voelen en daarmee heb je mijn zelfvertrouwen helpen vergroten. En ik heb gemerkt dat het beter werkt om op tijd los te laten. Ik heb je ervaren als een doortastende, prettige coach die mij telkens dat duwtje of steuntje in de rug gaf zodat ik daadwerkelijk voor mij belangrijke stappen kon maken.
  Vonny Nuijten | Coach & Ondernemer
 • Wederom een mooie, rijke ervaring! De coaching door Jasper Jobse en de workshop Systemisch Werk voor Ondernemers hebben me praktische inzichten gegeven waarmee ik zowel privé als zakelijk steviger kan staan. Een aanrader voor eenieder die niet bang is om zichzelf beter te leren kennen, privé en zakelijk. Regelmatig wanneer ik in een typische ‘wat doe ik nu’ situatie verkeer, hoor ik Jaspers’ uitspraken in mijn hoofd en weet ik weer hoe deze om te buigen naar mijn inzichten en vervolgens hoe te handelen… Jasper is betrokken en heeft een no-nonsense manier van coachen, daar houd ik van.
  Anoniem
 • Jasper heeft mij teruggebracht bij wie ik ben. Hij heeft me stil gekregen om met beide benen op de grond over dingen na te denken op momenten dat dat nodig was. Het belangrijkste wat hij mij heeft doen inzien is dat ik beter voor mezelf moet zorgen. Dat neem ik graag ter harte. Je hebt me een goed eind op weg geholpen.
  Benno Spieker | Ondernemer
 • Als startend ondernemer komt er veel op je af. Jasper heeft mij laten inzien dat je niet alleen moet zorgen dat alle zaken binnen je onderneming kloppen maar ook dat je als ondernemer goed moet weten waar je mee bezig bent. Als je als ondernemer goed in je vel zit dan presteer je beter, zowel zakelijk als privé.
  B.H. | Ondernemer
 • Ik heb de coaching bij jou bijzonder positief ervaren, ik heb de ruimte gevoelt om mezelf te zijn en meer bij mezelf thuis te komen. Ik ben me meer bewust geworden over hoe ik mijn bedrijf wil vormgeven en wat daarvoor nodig is. Ik heb mezelf als persoon binnen mijn bedrijf een stuk beter leren kennen, en ben eigenlijk ook heel trots op wie ik ben en wat ik kan! Jij hebt de kwaliteit om me een spiegel voor te houden en me te laten zien wat ik doe, op een manier die past bij het moment, soms noodzakelijk kort door de bocht en confronterend, soms een punt wat een aantal keer terug komt. Mijn indruk van jou is dat je een bijzondere gave hebt in precies het juiste punt te raken. Lieve Jasper ik vind je een bijzonder prettig mens en een waardevolle coach, dank en wie weet tot ziens.
  Anoniem | Coach en gezinsbegeleider
Button naar contactpagina / contactformulier