Boek: De geheimen van de groep

Afbeelding van het boek De geheimen van de groep

De geheimen van de groep

Het proces van het systeem en de consequenties voor individu, groep en organisatie.


(Deel 2 van 3 delen)

In dit boek wordt beschreven hoe in systemen (groepen en organisaties) een groepsdynamisch proces tot ontwikkeling komt dat bepalend is voor het rendement van het systeem. Dit proces wijkt in hoge mate af van wat in de klassieke groepsdynamica wordt bechreven. Elementen als hechting aan het systeem, de ontwikkeling van het leiderschap, de emotionele ontwikkeling van het syteem en de ontwikkeling van ziekte en gezondheid van het systeem worden duidelijk beschreven. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht gegeven aan strategieën en interventies die noodzakelijk zijn om dit proces in goede banen te leiden.

In dit boek wordt op een diepgaande manier beschreven hoe het ontwikkelingsproces van een systeem kan worden begeleid. Beschreven wordt hoe met de juiste aansturing van dit proces wezenlijke en blijvende veranderingen in groepen en organisaties kunnen worden bewerkstelligd. Dit is een boek voor opleiders, trainers, coaches, adviseurs en leidinggevenden die zich bezighouden met het optimaliseren van het functioneren van groepen en organisaties.

Dit boek is het tweede in een serie van drie. Alle drie de boeken hebben betrekking op de ontwikkeling van gezondheid in systemen. Het eerste boek: De wetten van de stam, beschrijft de betekenis van de oerwetten van systemen. Het derde boek: De bestemming van het systeem, beschrijft de ontwikkeling van ziekte en gezondheid binnen systemen.

Uitgever: Nelissen
Jaartal: 2009
Aantal pagina’s: 276

ISBN: 9789024417223

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen