Boek: Het nieuwe opstellen

Afbeelding van het boek Het nieuwe opstellen

Het nieuwe opstellen

Intuïtief systemisch coachen

Een nieuwe dimensie aan het opstellingen vak.

Hoe help je cliënten vanuit een blokkade naar beweging? In plaats van over de blokkade te praten en deze te analyseren, helpen opstellingen de cliënt om te (door)voelen. De opsteller wijst de weg naar binnen, naar het weten dat alles er al is en daarop durven vertrouwen. We dragen immers alle antwoorden al in onszelf. Maar soms is de weg ernaartoe geblokkeerd. Misschien voelt de cliënt diep vanbinnen een signaal, maar durft hij het niet te geloven, te bespreken, erop te vertrouwen. De opsteller hoeft het slechts “aan het licht te brengen’.

Bij opstellingen gaat het om het aankijken van de blokkade en de (innerlijke) beweging die daardoor ontstaat. Dat doe je niet met je hoofd, maar door te voelen.

Het opstellingenwerk is een reis terug naar jezelf, in je lijf, in je levenskracht op aarde. Het is een reis naar (weer) geaard zijn, met je voeten op de grond. Dit heldere boek is daarbij een reisgids, en neemt je eerst mee op reis in jezelf, voordat je reisleider wordt van anderen. Opstellers en coaches die systemisch werk in hun sessies willen inzetten, vinden in dit boek een schat aan inspiratie.

Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 240

ISBN: 9789024404117

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen