Boek: Naar eer en geweten

Afbeelding van het boek Naar eer en geweten

Naar eer en geweten

Lidwien plaatst de opvoeding die je gekregen hebt en die je misschien wel geeft, in een systemisch perspectief. Met grote deskundigheid. Zonder oordeel.

Voor het opvoeden van kinderen, heb je geen diploma’s nodig. Ieder voedt zijn kinderen naar eer en geweten op. Maar wat betekent dat dan eigenlijk, ‘naar eer en geweten’? Wat ervaren we daarin als goed en fout? En waar komt dat vandaan?

Wat ervaren we als goed en fout als het gaat om het opvoeden van onze kinderen? Hoe zijn bijvoorbeeld de plek waar we worden geboren, de familie waarin we groot worden en de cultuur van het land van invloed? Dat wat wij als ouders, verzorgers, begeleiders of leerkrachten onze kinderen kunnen meegeven is sterk afhankelijk van hoe we zelf in het leven staan, wat wij zelf hebben ervaren, wat we hebben (mee)gekregen en wat we hebben gemist, wat we hebben verwerkt en wat we hebben weggestopt, waar we vrede mee hebben en waar we strijd over voeren.

Dit boek laat je vanuit verschillende waarneemposities naar de relatie volwassene-kind kijken. Soms sta je als lezer in de schoenen van het kind dat je was, kijkend naar je ouders, op een ander moment weer in die van de ouder, verzorger of leerkracht, kijkend naar je kinderen.

Wie je ook bent, wat je ook doet, één ding hebben we allemaal gemeen: we zijn allemaal kind geweest. Dat is wat de inhoud van dit boek met elkaar verbindt.

Uitgever: Het Noorderlicht
Jaartal: 2016
Aantal pagina’s: Onbekend

ISBN: 9789492331311

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen