Boek: Systemisch Werken

Afbeelding van het boek Systemisch Werken

Systemisch Werken

Een relationeel kompas voor hulpverleners

Bij problemen, of die nu als individueel of als relationeel gezien worden, spelen velen een rol. Partners, familieleden, vrienden, buren, collega’s en vele anderen, waaronder hulpverleners. En al die relaties zijn ingebed in sociale, culturele en maatschappelijke contexten.

Systemisch werken betekent dat die relaties en contexten waarin mensen leven en waarin zich problemen en klachten voordoen, bij de hulpverlening betrokken worden. Dat kan betekenen dat er sprake is van gesprekken met meerderen. Het kan ook zijn dat in gesprekken met individuen aandacht is voor wie er allemaal een rol spelen in diens leven.

In de praktijk blijkt vaak dat dit gemakkelijker gezegd is dan gedaan.

Dit boek is een kompas voor alle hulpverleners die systemischer zouden willen werken of handvatten willen in hun werk met gezinnen, familieleden, partners, ouders, volwassenen en kinderen, al dan niet met individuele pathologie en soms met gecompliceerde netwerken eromheen.

Er wordt in beschreven wat het theoretisch kader is van systemisch werken: de ‘systemische bril’ en wat dit kader inhoudt in de praktijk. Het is sterk praktijkgericht, met vele voorbeelden en met een selectie uit het (grote) aantal technieken dat gebruikt kan worden. Bij het boek hoort een online leeromgeving met illustraties, aanvullende literatuur, ondersteunend materiaal en oefeningen.

Uitgever: Uitgeverij de Tijdstroom
Jaartal: 2018
Aantal pagina’s: 230

ISBN: 9789058983169

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen