Boek: Vrij van kinderbeelden en familieverstrikkingen

Afbeelding van het boek Vrij van kinderbeelden en familieverstrikkingen

Vrij van kinderbeelden en familieverstrikkingen

Familieopstellingen in individuele therapie en advies. Een handboek voor de praktijk.

Het uitgangspunt van ‘Vrij van kinderbeelden’ is dat vrijheid ontstaat naarmate we onverwerkte geboorte- en gezinservaringen loslaten. Zolang we niet in het reine zijn met onszelf en onze oorsprongsfamilie, blijven we verstrikt in relatieconflicten, depressies, eenzaamheid en een gebrek aan zelfacceptatie. Vanuit hun gezamenlijke beroepspraktijk beschrijven de auteurs vele eigentijdse vormen van therapie en meditatie om onszelf te bevrijden van de ban van kinderbeelden en familieverstrikkingen. Dit boek maakt duidelijk waar het bij die methoden om gaat. Uitgebreid komen aan bod: rebirthing, Reichiaans lichaamswerk, Primal, vasthoudtherapie, encounter, Gestalt, hypnotherapie. Ook is de visie en methode van familieopstellingen van Bert Hellinger in dit boek geïntegreerd en is er aandacht voor hartmeditatie en de psychologie van de Boeddha’s.

‘Vrij van kinderbeelden’ richt zich niet alleen tot het hoofd, maar ook tot het hart van de lezers. De behandelde thema’s hebben alles te maken met het vervullen van wat we als kind eigenlijk van de familie verwachtten: dat onze liefde kan bloeien…

Dit boek vervangt het inmiddels uitverkochte ‘In de ban van je kinderbeelden’. Enkele belangrijke hoofdstukken zijn herschreven. De titel is enigszins veranderd. De auteurs hebben een gezamenlijke beroepspraktijk voor therapie en meditatie. Tevens geven ze een beroepsopleiding voor therapeutische methoden. Dit boek is de bundeling van diverse niet-reguliere therapieen, vrijwel alle gebaseerd op de verwerking van eerdere, ingrijpende levenservaringen, met name in de kindertijd. Het is een fijn boek om te lezen; het geeft een breed beeld van de mogelijkheden in therapie. Het boek beoogt een breed lezerspubliek.

Uitgever: Altamira-Becht
Jaartal: 2001
Aantal pagina’s: 174

ISBN: 9789069635026

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen