Boek: Als ik mijn ogen sluit kan ik je zien

Afbeelding van het boek Als ik mijn ogen sluit kan ik je zien (nieuwe cover)
Afbeelding van het boek Als ik mijn ogen sluit kan ik je zien

Als ik mijn ogen sluit kan ik je zien

Familieopstellingen in individuele therapie en advies. Een handboek voor de praktijk.

Opstellingen in de individuele Therapie.
Familieopstellingen ontwikkelen zich voortdurend, en een belangrijke richting daarin is de toepassing in één op één situaties. Ursula Franke, een doorkneed therapeute die als één van de eersten met opstellingen in haar therapiepraktijk werkt en daarop ook promoveerde, heeft haar jarenlange ervaring en ontdekkingen in de individuele opstellingen te boek gesteld.

Opstellingen in de verbeelding.
Een bijzondere en effectieve vorm van opstellingen die Ursula ontwikkeld heeft zijn de opstellingen in de verbeelding. De cliënt stelt zich,begeleid door de therapeut, innerlijk een opstelling voor. Ursula beschrijft daarbij haar eigen houding en werkwijze, een bijzondere combinatie van denken en invoelen, waarbij ze ook haar eigen lichaam als resonerend orgaan voor de dynamiek bij de cliënt gebruikt. Zo bouwt de cliënt, onder begeleiding van de therapeut, stap voor stap een opstelling en interventies op. Een boek dat nieuwe ideeën en wegen opent en daarmee een verrijking is voor ieder die opstellingen al kent of toepast.

Uitgever: Uitgeverij Noorderlicht
Jaartal: 2006
Aantal pagina’s: 398

ISBN: 978-90-77290-07-1

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen


Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 1Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 2

Verkorte opleiding familieopstellingen in zes dagen. Erkend op post-HBO niveau. Leer de systemische basisprincipes kennen. Wanneer je met opstellingen wilt werken en/of steviger op je eigen plek in je familiesysteem wilt staan. Start 20 maart 2025.