Boek: De kunst van het helpen

Afbeelding van het boek De kunst van het helpen

De kunst van het helpen

‘De kunst van het helpen’ gaat over de diepe menselijke behoefte om een ander te helpen en om het leven te dienen.

Helpen is een kunst en een kunde en in dit boek staan talloze recepten en tips om deze kunst te verfijnen. Hellinger gaat uitvoerig in op de innerlijke processen van de professionele helper, op de vijf principes van helpen en op de valkuilen die we als helper tegen kunnen komen.

Bert Hellinger is bekend geworden als een van de meest vernieuwende systeemtherapeuten van Europa. Hij studeerde filosofie, theologie en pedagogiek . Hij was priester en schoolhoofd bij de Zoeloes, psychoanalyticus, primal-therapeut en systeem- en familietherapeut.

Zijn fenomenologische benadering en familieopstellingen zijn in hoog tempo bekend geworden in vele landen van de wereld. De laatste jaren verbreedt Hellinger zijn aandachtsterrein tot voorbij dat van de therapie. Meer en meer betreedt hij het pad van wat hij noemt: ‘de toegepaste filosofie’. Vandaar uit verkent hij processen als verzoening en helpen. Een boek dat verrassend anders is en de lezer prikkelt om verder te denken.

Uitgever: Uitgeverij Het Noorderlicht
Jaartal: 2004
Aantal pagina’s: 160

ISBN: 9077290052

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen


Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 1Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 2

Verkorte opleiding familieopstellingen in zes dagen. Erkend op post-HBO niveau. Leer de systemische basisprincipes kennen. Wanneer je met opstellingen wilt werken en/of steviger op je eigen plek in je familiesysteem wilt staan. Start 20 maart 2025.