Boek: De Maskermaker

Afbeelding van het boek De maskermaker

De Maskermaker

Systemisch Werk en Karaktersctructuren

De Maskermaker gaat over systemisch werk in combinatie met Lichaamswerk. Bij het werken met familieopstellingen (constellaties) zijn de karakterstructuren en maskers zowel een diagnostisch instrument als een therapeutische ingang. Dit boek belicht de achtergrond van basale levensthema’s waarin mensen kunnen vastlopen. Zoals de moeite zich thuis te voelen in de wereld, op eigen benen te staan of de ander te vertrouwen. Er wordt beschreven hoe er met de blokkades kan worden gewerkt. De vele voorbeelden, gedichten en verhalen raken aan de essentie.

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.
Wie wordt ontmaskerd, wordt gevonden
en zal zichzelf opnieuw verstaan.

Een karakterstructuur is een reactie op een in de knel geraakte, psychische basisbehoefte. Deze werkt door in het lichaam, de energie, de manier van in het leven staan en in het contact met mensen. Het masker gedrag verhult de kwetsing. Zo’n overlevingsstrategie beperkt de bewegingsruimte, maar verwijst tegelijkertijd naar het ongeschonden stukje van de ziel.

Het boek is bedoeld voor therapeuten, begeleiders en trainers die zich willen scholen in deze thematiek. Het is ook toegankelijk voor mensen met belangstelling op dit gebied.

De Maskermaker, een boek over het landschap van de ziel: de betekenis van systemisch werk, lichaamswerk, de karakterstructuren en hun maskers.

Uitgever: Phoenix Opleidingen
Jaartal: 2006
Aantal pagina’s: 443

ISBN: 90 78395 01

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen


Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 1Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 2

Verkorte opleiding familieopstellingen in zes dagen. Erkend op post-HBO niveau. Leer de systemische basisprincipes kennen. Wanneer je met opstellingen wilt werken en/of steviger op je eigen plek in je familiesysteem wilt staan. Start 22 februari 2024.