Boek: De wijsheid is voortdurend onderweg

Afbeelding van het boek De wijsheid is voortdurend onderweg

De wijsheid is voortdurend onderweg

Bert Hellinger beschouwt ‘De wijsheid is voortdurend onderweg’ als zijn oogst na een lange ontwikkelingsgang, waarvan de familieopstellingen en de bewegingen van de ziel de meest in het oog springende vruchten zijn. Als hij dit boek doet verschijnen is zijn 75e verjaardag al gepasseerd.
Tussen de inmiddels omvangrijke hoeveelheid publicaties van Hellinger ontbrak dit boek nog. Vanuit zijn fenomenologische benadering geeft hij talloze inzichten, soms prikkelend en omstreden, op het gebied van partnerrelaties, ouders en kinderen, daders en slachtoffers, ziekte en gezondheid, hulpverlening, religie, oorlog en vrede, de werking van het geweten, bewegingen van de ziel en verzoening.
Het is een rijke bundeling van de belangrijkste uitspraken en inzichten die Bert Hellinger in de periode 1992-2000 op verschillende plaatsen, in vele seminars heeft gedaan.
Het boek geeft een compleet, helder en geordend overzicht van Hellingers werk. Daarmee is het te gebruiken als naslagwerk dat de lezer inzicht verschaft in de achtergronden, samenhangen en verbanden van het systemisch werk.

Uitgever: Het Noorderlicht
Jaartal: 2002
Aantal pagina’s: 390

ISBN: 978-90-80687-45-5

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen


Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 1Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 2

Verkorte opleiding familieopstellingen in zes dagen. Erkend op post-HBO niveau. Leer de systemische basisprincipes kennen. Wanneer je met opstellingen wilt werken en/of steviger op je eigen plek in je familiesysteem wilt staan. Start 22 februari 2024.