Boek: In en uit de knoop

Afbeelding van het boek In en uit de knoop

In en uit de knoop

Gezinsdynamieken ontrafeld met opstellingen

Dynamieken in gezinnen kunnen een bron van steun en groei zijn, maar ook belastend en zelfs destructief. Door middel van opstellingen kun je op zoek gaan naar andere perspectieven, nieuwe manieren van kijken, meer of minder afstand en een beter begrip voor wat maakt dat je doet wat je doet.

In dit boek leggen we door middel van concrete voorbeelden, echte situaties en verhelderende tekeningen uit hoe opstellingen werken en hoe opstellingswerk gebaseerd is op gedegen principes en achtergronden. We baseren ons op de gestaltbenadering, het contextuele gedachtegoed en systemisch werk en gaan in op de verschillende dynamieken die in gezinnen werkzaam zijn: parentificatie, loyaliteit, onrecht en plekverwarring. Vaak werken deze dynamieken nog door in je latere leven of in andere contexten zoals op je werk, in vriendschappen of partnerrelaties.

Een boek voor therapeuten, coaches, beginnende opstellers en iedereen die beter wil begrijpen hoe je gezin van herkomst invloed heeft op je huidige leven en hoe je de knopen hierin kan ontwarren.

Sara Hendrick en Frank Van Mierlo zijn beiden geschoold in Gestalt, het contextuele gedachtegoed en systemisch werk. Met hun jarenlange ervaring begeleiden ze familieopstellingen, opstellingen binnen organisaties, en verzorgen ze opleidingen voor therapeuten.

Uitgever: Pelckmans
Jaartal: 2024
Aantal pagina’s: 180

ISBN: 9789463106351

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen


Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 1Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 2

Verkorte opleiding familieopstellingen in zes dagen. Erkend op post-HBO niveau. Leer de systemische basisprincipes kennen. Wanneer je met opstellingen wilt werken en/of steviger op je eigen plek in je familiesysteem wilt staan. Start 20 maart 2025.