Boek: Ontmoetingen met het leven in de dood

Afbeelding van het boek Ontmoetingen met het leven in de dood
Alternatieve omslag van het boek Ontmoetingen met het leven in de dood

Ontmoetingen met het leven in de dood

Als je de dood niet kunt aankijken, kun je niet voluit leven.

Thomas Bryson en Dr. Ursula Bryson-Franke nodigen je uit om de dood aan te kijken. Om zo je eigen leven te zien. Het zien van je leven geeft kracht, inspiratie en energie.

Thomas en Ursula begeleiden je op weg naar de grenzen van de dood en het leven. Ze bieden je een mogelijkheid om je eigen beleving in alle vrijheid te onderzoeken en te laten stromen. En ondanks het onderwerp, is het boek heel concreet, met toegankelijke hoofdstukken. De auteurs introduceren het thema door elkaar te interviewen. Ze laten zichzelf zien door heel zuiver te beschrijven wat dit thema voor hen betekent en geven je een referentie om jezelf toe te verhouden. Daardoor krijg je als lezer het gevoel dat je een liefdevol gebied betreedt. Vervolgens nemen ze je mee in hun professionele ervaringen. Deze staan niet op zich, maar worden voortdurend verbonden met nieuwe inzichten, persoonlijke levenservaringen en tijdloze kennis. De voorbeelden gaan over echte mensen. Over hun echte leven. Over hun echte dood.

De verhalen gaan over mensen die stervende zijn, maar het boek gaat vooral over het leven. En over hoe je omgaat met eindigheid. Niet alleen van een leven maar ook van een team. Of een concept. Of een manier van dingen doen. Over hoeveel kracht het geeft om steeds in contact te blijven met je eigen eindigheid.

De schrijvers nodigen je uit om je eigen beelden over de dood te onderzoeken. Je hoeft er niets eigens voor op te geven; het boek biedt alle ruimte voor je persoonlijke gevoelswereld. De dood wordt een metafoor voor eindigheid: hoe verhoud jij je tot de onvermijdelijke eindigheid?

Uitgever: Het Noorderlicht
Jaartal: 2015
Aantal pagina’s: 470

ISBN: 9789492331045

Bestellen

< terug naar het overzicht van boeken over familieopstellingen


Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 1Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 2

Verkorte opleiding familieopstellingen in zes dagen. Erkend op post-HBO niveau. Leer de systemische basisprincipes kennen. Wanneer je met opstellingen wilt werken en/of steviger op je eigen plek in je familiesysteem wilt staan. Start 20 maart 2025.