Reacties workshop familieopstellingen

 • Ik voelde me zo rustig de dagen na mijn opstelling. Helemaal geen behoefte aan uitleggen, verklaren, vertellen over mijn ervaringen; ongekend.
  Er is een heel stuk schuldgevoel weg, lijkt het wel. Hoe mooi dat diepe onbewuste overtuigingen in deze familie-opstelling gezien mochten worden. Wat een bevrijding te ervaren dat ik gewoon kind mag zijn.
  Dank, Jasper en Janneke, voor de veilige omgeving die jullie bieden, de aandacht, de respectvolle, liefdevolle manier van werken. Daarom ook kon dit stuk zichtbaar worden.
  Dank ook de representanten, voor jullie bereidheid mee te spelen in mijn verhaal.
  Wat een mooie mensen heb ik weer ontmoet!
  Margot
 • De familieopstellingen die ik bij jullie mocht doen werken allebei enorm na. De eerste familieopstelling heeft het contact tussen mij en mijn zoon verdiept. We zijn dichter bij elkaar gekomen en ook dichter bij zijn roots in het buitenland.
  De tweede familieopstelling heeft mijn moeder over de watersnoodramp doen vertellen en de vele verliezen in onze familie. Het bracht mijn moeder, mij en mijn zoon dichter bij elkaar. Opvallend vond ik dat ze op een moment tegen hem zei: ‘je bent mijn kleinzoon’.
 • Jasper en Janneke vormen een goed duo bij de opstellingen. Dit doen ze door elkaar aan te vullen en bijna onzichtbaar te overleggen. Ze stralen een bepaalde rust uit en creëren een ruimte, waarin je je – als vanzelf – openstelt (ook door praktische afspraken). Ze helpen je ‘uit te ademen’ in je lijf en onderzoeken op een respectvolle manier jouw vraag. Ook bezitten ze een bepaalde lichtheid en humor, dat is prettig. Dat voelt als normaliseren door je tranen heen. Marjon | Vaktherapeut
 • De dag familieopstellingen heeft veel indruk op me gemaakt. Op een andere laag dan ‘woorden’ en ‘begrijpen’. Ik neem indrukken, beelden en bewegingen mee die nog steeds terugkomen en doorwerken.
  Wat me bij is gebleven is de rust die Jasper en Janneke zelf uitstraalden en ook de veilige ruimte die er was om in te brengen en te laten gebeuren. Een intense en leerzame ervaring.
  Annemieke
 • Voor de eerste keer deelnemen aan een workshop opstellingen bij Jasper en Janneke was voor mij een intense, verrijkende ervaring. De veilige basis om me over te kunnen geven aan het innerlijke proces is zowel bij Jasper als bij Janneke, voelbaar aanwezig. De integere wijze waarmee Jasper helder, scherpzinnig en daadkrachtig het proces volgde en begeleidde, getuigt van liefdevol vakmanschap. Hij weet waar hij het over heeft, geen spoor van twijfel. Ik ben dankbaar dat ik heb kunnen deelnemen.
  P.H. | Kind en gezinscoach
 • Af en toe ga ik als representant naar een familieopstellingen dag begeleid door Jasper en Janneke. Dat is elke keer weer een geslaagde dag op een mooie locatie in Wageningen. Jasper en Janneke zijn zulke fijne begeleiders! Zacht en doortastend en elkaar aanvullend gaan ze met je mee op reis. Ik kijk er altijd naar uit en kom met meer energie terug dan dat ik er naar toe ging. Rini
 • Bij deze wil ik laten weten dat ik de dag met elkaar als waardevol heb ervaren. De sfeer, de warmte van iedereen, jullie begeleiding en de inzichten die ik heb verkregen. Ik merkte de dagen na de opstelling dat ik met een warm hart eraan terug dacht, en dat woorden hierin te kort schieten, wat prima is.
 • De dagworkshop familieopstelling vond ik intensief, emotioneel, verhelderend en rustgevend. Het heeft me inzichten gebracht en geholpen de familie vanuit andere perspectieven te bekijken. Nu, een aantal dagen later, ervaar ik meer rust en voel ik me steviger staan. Janneke en Jasper zijn hele fijne mensen om deze dag mee te beleven; liefdevol, betrokken, professioneel en scherp. Een hele bijzondere ervaring!
  Hanneke
 • De workshop familieopstellingen was een bijzondere en boeiende ervaring. In een open en veilige sfeer voelde iedereen zich thuis en daardoor zich vrij om te laten gebeuren wat er met hem of haar gebeurde. Het leverde vaak leerzame en verhelderende momenten op. Dat gold niet alleen voor degenen die een casus inbrachten, maar ook voor de representanten. Bedankt voor deze enerverende dag.
 • Wat ’n bijzondere dag was dit. De helderheid en openheid vind ik heel fijn, ingebed in een sfeer van vertrouwen. Zo fijn dat alles er mag zijn en dat jullie benoemen dat je/wij het niet fout kunnen doen. Ik merk dat dat mij lucht geeft ;-). En jullie zijn een prachtig stel samen. Fijn dat er veel gelachen wordt.
 • Mijn eerste ervaring als representant bij een workshop familieopstellingen was overweldigend. Zo mooi en ontroerend en met zo’n fijne uitwerking op ieder die meedeed. Drie opstellingen hadden zoveel voor mijn eigen situatie herkenbare elementen in zich. Daardoor kwam ik wel in de knoop met mijn rol en mijn ik, maar uiteindelijk heel verrijkend. Daar kan ik mee verder.
  De liefdevolle begeleiding van Jasper en Janneke van opstellingen waaruit heel veel tere tederheid en waaruit zoveel verlangen sprak waren heel bijzonder. Fijn dat ik daarbij mocht zijn.
  Zo’n mooie dag wil je niet missen, je kunt eigenlijk alleen maar uitkijken naar een volgende keer.
  Paul
 • Bij deze wil ik laten weten dat ik de dag met elkaar als waardevol heb ervaren. De sfeer, de warmte van iedereen, jullie begeleiding en de inzichten die ik heb verkregen.
  Ik merkte de dagen na de opstelling dat ik met een warm hart eraan terug dacht, en dat woorden hierin te kort schieten, wat prima is.
 • Mooi aandachtige uitvraging naar de kern van vraagsteller, hierdoor niet dramatisch, maar wel heel zorgvuldig en liefdevol. Wat ik erg mooi vond was de manier hoe J & J elkaar aanvoelen en aanvullen. In iedere opstellingen herkende ik ‘stukjes’ uit mijn (familie) leven al dan niet hetzelfde, maar vooral gevoelsmatig was mijn familie (als representant) ook opgesteld. Dank jullie wel!
 • Rijk en inzichtgevend, zowel mijn eigen opstelling als elementen uit de opstellingen van anderen. Een eerste inzicht is er nu al, en ik voel dat er andere volgen… Dank jullie wel, voor de mooie en bijzondere wijze waarop jullie opstellingen begeleiden en duiden.
 • Ik wil jullie enorm bedanken voor de goede begeleiding. Ik voelde me veilig, gesteund en gezien. Bijzonder!
 • Dit was voor mij de eerste keer dat ik deelgenomen heb aan familieopstellingen. Toen het me werd gevraagd heb ik volmondig JA gezegd. Wat ik heb gemerkt aan mezelf is dat ik steeds nerveuzer werd omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Nu achteraf ben ik heel blij dat ik heb deelgenomen. Bij elke opstelling heb ik dingen geien waar ik zelf ook tegenaan loop. Ik ga er ook zeker over nadenken om zelf een keer een vraag in te brengen. Deze drang heb ik nu zeer zeker. Ik heb het ook als een fijne en leerzame dag ervaren. Daarvoor mijn dank!
 • Na twee keer opstellingen te hebben gedaan met poppetjes, was dit de eerste keer dat ik een opstelling met mensen meemaakte. Vier series achter elkaar is zwaar vind ik, maar de ervaring bijzonder indrukwekkend. En in veel opzichten herkenbaar (vooral waar het de houding van vader en moeder betreft).
 • Als vraagsteller tijdens een familieopstelling heb ik Jasper ervaren als een betrokken, eerlijk en warm persoon én als een professional die precies doet wat nodig is, niet teveel en niet te weinig. Een regisseur, souffleur, analist en warme medespeler in één, die met veel gevoel en de juiste beeldtaal zichzelf als krachtig instrument inzet. Dat maakt dat hij veilige kaders neerzet waarbinnen de kracht van het individu en de groep meteen tot uiting komt. Ik heb 15 jaar gewacht met mijn wens om een opstelling te doen en het was, mede dankzij Jasper, het wachten waard!
 • Onder de diverse familieopstellers die er zijn, kan ik deze van harte aanbevelen. (…) Hier wordt op een zuivere manier gewerkt. Integer en verbindend. Dankjewel Jasper!
 • Wij kijken met ontzettend veel plezier terug op de mooie workshop familieopstellingen. We hebben heel veel geleerd en genoten van de respectvolle wijze, waarop jullie omgaan met de (zware) thema’s. Wanneer we weer in Nederland zijn en een opstellingsdag kunnen bijwonen bij jullie, zullen we dat zeker doen.
 • Jasper, je werk met (…) was voor mij echt een hoogtepunt. Ik heb wel eens moeite, als ik denk dat er niet echt doorgepakt wordt, dat mannen overal maar mee weg lijken te komen. Maar dit was helemaal raak.
 • Ik vond het weer een hele ervaring om zulke mooie schouwspelen te zien ontvouwen. Ik dacht bij sommigen ‘dat scheelt jaren gesprekken bij de psycholoog.’ Die diepte erin, super!
 • We hebben de workshop als zeer waardevol ervaren. Hier komen we verder mee!
 • Jasper en Janneke, wat een mooi respect en openheid hebben jullie bij het leiden van familieopstellingen. Rustige, heldere kijk op wat er speelt. Jullie nemen de tijd. Ruimte voor vragen en waar ik van geniet: humor en vrolijkheid. Dank. Dank.
 • Deze dag heeft me veel geleerd over het leven. Hoe alles steeds elkaar in verbinding brengt. Na het werken met mijn opstelling ben ik helemaal vol energie en levenskracht.
 • Was een prettige, warme en veilige ervaring, vol zorg en ruimte voor alle emoties. Ik ga naar huis met een rijke ervaring en inzichten in mijn systeem, waar ik wat mee kan gaan doen.
 • Een dag om nooit te vergeten. Een zeer warme ervaring waarbij ik veel heb ontvangen. Jullie zijn ontzettend fijngevoelig samen, ik heb me enorm gezien en gesteund gevoeld. 
 • Dankjewel voor jullie respectvolle, rustige én professionele begeleiding.
 • Deze dag was warm, leerzaam, open met veel respect en aandacht voor de mensen die werden opgesteld. Jullie aanpak/begeleiding spreekt me erg aan. Jullie werken methodisch, maar jullie intuïtie is wat het bijzonder maakt.
 • Jullie zijn een mooi stel en heel goed op elkaar afgestemd. Om van te genieten. Sfeer was ontspannen, ontroerend kwetsbaar en eerlijk.
 • Ik heb veel respect voor de manier waarop jullie beiden deze workshop leiden. Mooi te zien hoe jullie elkaar aanvullen in de begeleiding.

Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 1Icon Verkorte Opleiding familieopstellingen en systemisch werken module 2

Verkorte opleiding familieopstellingen in zes dagen. Erkend op post-HBO niveau. Leer de systemische basisprincipes kennen. Wanneer je met opstellingen wilt werken en/of steviger op je eigen plek in je familiesysteem wilt staan. Start 20 maart 2025.


 • Tijdens een middag familieopstellingen heeft Jasper Jobse indruk op mij gemaakt door zijn snelle, heldere en scherpe kijk op de dingen. Met grote integriteit en zorg voor de mensen toont hij zijn deskundigheid. Zachte mannenkracht gecombineerd met een afgepaste dosis humor maakte het tot een hele fijne ervaring.
 • Ontroerend. Dat is hoe ik de dag familieopstellingen bij Jasper Jobse zou willen omschrijven. Ontroerend, omdat Jasper (in zijn rust en duidelijkheid) het veilig genoeg maakt om (te) grote levensthema’s terug te brengen tot behapbare proporties. Ontroerend, omdat er in een opstelling zoveel op zijn plek valt, dat iemands gezicht ineens een nieuwe diepte toont. Ontroerend, omdat de worstelingen universeel en herkenbaar zijn en gewoon het daglicht mogen zien. Ontroerend, omdat het lijkt alsof je mensen die je voor de eerste keer ziet al een leven lang kent. Ontroerend, omdat je een mens ineens zo goed snapt als je zijn achtergrond hebt gezien. Zoals ik het ervaar: Na een familieopstelling ben je tegelijk meer verbonden en meer jezelf.
  Marina Noordegraaf
 • Ik heb de workshop familieopstellingen als een verrijkende, emotionele dag ervaren. De dagen erna heb ik nodig gehad om de ervaring en het inzicht langzaam binnen te laten sijpelen. Ik weet niet hoe ik het precies moet verwoorden, maar ik heb verbinding kunnen maken met wat ik lang in mijzelf heb afgeschermd. Jouw manier van begeleiden heb ik als veilig, helder en warm ervaren. Zo bijzonder om elke opstelling te kunnen meemaken en delen met tot op dat moment onbekende mensen. Dank voor je zorgvuldige begeleiding. M.B.
 • De familieopstellingen hebben me flink geraakt en ik ben erg onder de indruk. Ik vond het bijzonder en fascinerend om mee te maken. Je begeleiding van de groep gaat je heel natuurlijk af. Je wist snel een gevoel van vertrouwen en veiligheid te creëren in de groep wat maakte dat ik me erg op m’n gemak voelde. Wat mij ook opviel is je heldere en scherpe communicatie en oprechtheid.
  M.W.
 • Intensief en indrukwekkend. Integer ook en heel leerzaam. Dank voor deze ervaring.
 • Allereerst wil ik zeggen dat ik een familieopstelling een prachtig krachtig medium vind en dat je dit heel mooi begeleid. Het mooiste cadeau dat ik heb mogen krijgen door de opstelling is het inzicht dat je niet alles met je hersens kunt weten. Het echte weten zit in je lijf, in je ziel. Daar kan geen briljante uitgekiende analyse tegenop. Het heeft voor mij een hele nieuwe, onontdekte wereld geopend. Ik heb daardoor begrepen dat:
  – ik voor mijn ouders zorg i.p.v. andersom, ik van hen mag nemen zonder iets terug te geven
  – dat alle delen van mij er mogen zijn, ik de liefde die ik heb aan mezelf moet gaan geven
  – en de inzichten blijven komen… S.P.
 • Ik heb de dag als heel leerzaam ervaren. Al had ik er moeite mee om mijn emotie’s te laten gaan in bijzijn van mensen die ik niet kende. Al heb ik daar ook moeite mee bij mensen die ik wel ken. Het is voor mij een goede eye opener geweest om te beseffen dat hoe mijn ouders met elkaar om gaan, ik daar niks aan kan doen en ook niet verantwoordelijk voor ben. Nu is wel de volgende uitdaging om op een normale, gezonde manier met ze om te gaan. Ik ben me ook meer bewust van het hebben van een “zachtere” kant. Dit probeer ik zeker verder te ontwikkelen. Al met al een stap in de goede richting! Over jou als begeleider kan ik zeggen dat dat heel prettig was. Ik had echt het idee dat je voelde wat er speelde. Bedankt voor deze leerzame dag. S.K.
 • Ik ben erg enthousiast over dit principe, erg veel inzicht in een relatief korte maar intensieve sessie! Ik was daarnaast meer dan verbaasd over de ‘gelijkenis’ die deelnemers hebben met mijn familieleden, zelfs de toon van de wijze waarop mijn broer kan reageren was op een gegeven moment ‘eng’ identiek. Dat ik mijn vaders verleden droeg was mij bekend, veel weet ik al of was niet onbekend, maar ja weten.. door de opstelling heb ik het ook mogen ervaren. Het is heel waardevol om het uit te spreken en ‘symbolisch’ over te dragen. Daarna was er ruimte en kon ik weer ‘zien’ hoe mijn banden zijn met de anderen die voor mij zo belangrijk zijn. Met name dat de band met mijn broer weer nieuwe aandacht nodig heeft, bevestigde een diep verlangen van binnen en dit was voor mij de belangrijkste conclusie van een mooie dag.
  Ik vind jullie erg professioneel en jullie weten heel goed een vertrouwde omgeving te creëren. Uiteraard een zeer belangrijke randvoorwaarde en de locatie helpt daar ook bij. Jullie aanpak, wijze van vragen stellen, gevoel voor timing en het helpen met het uiten van gevoelens hebben er voor gezorgd dat het in mijn beleving voor iedereen een succesvolle workshop is geworden.
  Daniel | Adviseur
 • Het was bijzonder om te zien dat mijn representant zei wat ik voelde. Dat gebeurde al nog voor ik zelf woorden kon uitbrengen. Het klopte zo. De begeleiding heb ik als prettig ervaren. Jasper weet wat het juiste tempo is, wanneer een stap naar voren te doen en wanneer een stap naar achteren. Er is evenwicht.
  C.P. | Ondernemer
 • Ik vond het een mooie ervaring dat je in een groep onbekenden meteen de diepte in kan gaan, iedereen durfde zich te laten zien. Daarbij helpt de ruimte, en de frisse en vrije manier waarop de trainers aan het werk zijn gegaan met ons.
  De manier waarop jullie elkaar aanvulden vond ik prima, je merkt dat jullie op elkaar ingespeeld zijn.
  Paul Claassen | Kailash Coaching
 • Ik vond het een bijzondere en intensieve gewaarwording en beleving. Jullie begeleiding was zeer plezierig, geruststellend, relativerend en professioneel.
 • Een mooie intense emotionele dag. Waarin veel verbinding met anderen en mezelf. Fijn dat er zoveel vertrouwen en veiligheid is. Ik ben diep geraakt en veel aan het laten zakken. Het is goed nu het ‘niet weten’ te herinneren. Bedankt voor de warme, zorgzame begeleiding. M.B.
 • Prettige, respectvolle begeleiding. Heldere keuzes in wat wel en wat niet te behandelen, waardoor het werk met de opstelling voor mij ook echt gefocust was op het thema dat ik zelf aangegeven had. Ik vond mijn eigen opstelling heel bijzonder om mee te maken. Ik heb het idee dat het nu al effect op me heeft en ik heb echt meer geleerd over het familiesysteem en kan me nu makkelijker inleven in andere familieleden. Fijne, intieme en veilige sfeer door de prettige locatie, de begeleiding en openheid van de deelnemers.
  Prettig dat iedereen gestimuleerd werd voorkeuren, wensen en persoonlijke grenzen aan te geven.
  Sietse Sterrenburg | Ondernemer
 • De Workshop familieopstellingen voelde voor mij als thuiskomen. Ik heb een aantal keer als representant opgesteld gestaan. Persoonlijk vind ik het heerlijk dat ik even ‘uit’ mijn hoofd kan en mag ervaren hoe het is om gewoon te zijn. Het is ontroerend om te zien wat een opstelling aan mensen kan geven die al een tijdje met een bepaald thema rondlopen en er niet helemaal uitkomen. Zelf heb ik er uit gehaald dat ik niet altijd hoef te rennen en te vliegen maar ook gewoon eens stil mag staan en genieten.
  Joey Peters | Ondernemer
 • Bij Jerphaas heb ik voor het eerst mogen kennismaken met (de kracht van) een familieopstelling. Jasper en Frank creeren samen een veilige, open en warme sfeer; door hun samenwerking (tijdens een opstelling) ontstaat een bijzonder prettige synergie. Met mijn ratio kan ik niet verklaren wat er in een opstelling gebeurt; het gebeurt gewoon en dat maakt het zo bijzonder. De familieopstelling heeft voor mij inzicht, rust, ruimte, kracht en vertrouwen opgeleverd. Als je het gevoel aan het eind van de opstelling vergelijkt met daarvoor, dan lijkt het alsof je opnieuw tot leven bent gekomen. Ik kwam grauw binnen en ik ging als mens weer weg. Zo’n dag zet veel in beweging. Geef jezelf dit cadeau en ga het doen.
  T. V. | Senior corporate finance adviseur
 • De workshop heb ik ervaren als een bijzondere dag, met veel indrukken, diep gevoelige en emotionele momenten. Niet allemaal mooi, soms ook confronterend met mijn ‘eigen zijn’ en verdrietig, maar wel waardig en een bijzondere ervaring, heel boeiend. Deze eerste keer was wennen. In veiligheid en vertrouwen jezelf zijn, dat je je kwetsbaar mocht opstellen naar de ander maar vooral naar jezelf.
  J.W.
 • Ik vond de workshop familieopstellingen bijzonder om mee te maken. Na een dag samen voelde ik een sterke band met alle elf mensen. Ook bijzonder waren de emoties die boven kwamen, die overigens niemand gek vond vanwege de veilige omgeving. De coaching was dan ook goed, jullie zijn erg goed op elkaar ingespeeld en gunnen elkaar de ruimte.
  P.B. | Algemeen Directeur
 • Een heel nieuwe ervaring, zo’n ‘live toneelstuk’ over mijn eigen leven. Het is een heel mooie manier om inzichten te krijgen in dat wat je met je meedraagt van een ander en dat wat daadwerkelijk eigen is. Mede daardoor heb ik inzicht vergaard in mijn ervaringen van vroeger en nu, en kan ik met vol vertrouwen vooruit! Jasper en Eric, en deelnemers, bedankt.
  Grafisch Vormgever
 • Een mooie dag met een mooie groep. Iedere opstelling heeft zijn eigen verhaal, het raakt me altijd diep van binnen. Voor mij opnieuw een bevestiging hoe waardevol systemisch werken is en hoe bijzonder ik het vind om hiermee verder te gaan.
  E.E. | Psychologe
 • Een dag dat mensen elkaar ontmoeten op een manier waartoe het dagelijks leven geen ruimte biedt. Een ongelofelijke ontmoeting met jezelf en anderen. Dit vereist een omgeving die veilig en warm is. Dit is wat Jasper en Frank bieden.
  Johan Caneel | Caneel Coaching & Management
 • Familieopstellingen… Ik had er wel eens iets over gehoord. Maar ik begrijp nu waarom mensen er niet over uitwijden. Je kunt nauwelijks verwoorden wat er gebeurt. Het geeft je inzicht in een gericht vraagstuk. Privé of zakelijk. Je leert er opnieuw naar te kijken. Het doet je lachen en huilen. Het verrast en overweldigt je. Soms wil je afstand nemen maar je wordt er door geraakt. Het is intiem maar abstract. Dichtbij, al staat het (of iemand) ver van je af. Je improviseert en toch zit er systeem in. Ik raad het je aan. Gewoon omdat je nieuwsgierig bent van aard. Of omdat je wilt werken aan je eigen ontwikkeling en inzichten. Ik heb het mezelf kado gedaan. En zo voelt het ook. Het is een kadootje aan jezelf.
  Marian van Hooij | Voomies Communicatie
 • Het is inmiddels ruim 3 weken geleden en ik denk er nog regelmatig aan. Ik vond het enorm spannend en jullie weten daar goed mee om te gaan. Doordat jullie vertrouwen geven, kan je je veilig voelen. Mijn vraag is beantwoord, ik heb weer lucht en zoek de ruimte op wanneer ik deze nodig heb. Het lijkt ook alsof ik de eerste weken na de workshop meer gevoelig was. Nu voel ik mij vooral rustig. Ik kan mij voorstellen dat ik nog een keer ga deelnemen, ik denk er zelfs aan om de training in december te volgen, zodat ik het ook in mijn werk kan toepassen.
  M. N. | Management, Advies & Coaching
 • Bij mij moet alles meestal eerst zakken voor ik er uit ben hoe ik er over voel of denk. Ik vond het een emotioneel heftige dag. Doordat ik eerst zelf als representant gevraagd was kon ik ervaren dat je soms echt voelt dat je een bepaalde kant op moet of iets moet zeggen. Wanneer je dit niet doet voelt het niet goed en geloof me dat heb ik in het begin geprobeerd. Ik vond dat erg fijn omdat ik graag de dingen voor mezelf verklaard heb. Mijn eigen opstelling kreeg voor mij zo de juiste waardering. Nu het ruim een week na de opstelling is kan ik met recht zeggen dat ik rust voel. Ik heb nog wel wat appeltjes te schillen maar dit is af en mijn rugzak voelt een stuk lichter. Ik ben zeker van plan om nog eens vaker een opstelling te doen om zo een handtasje over te houden. Anyes
 • De workshop was verrassend en inspirerend. Een eerste kennismaking, waarbij ik ook een vraag inbracht. Het verrassende was dat de personen die staan voor familieleden, de energie voelen van die familieleden terwijl zij die helemaal niet kennen. Het inspirerende was het inzicht dat ik kreeg toen mijn vraag in de opstelling vorm kreeg. Het was zo herkenbaar en toch ook nieuw. Jasper en Frank, werken op een subtiele manier samen. Zij stralen vooral plezier uit. Daarnaast was er concentratie en intensiteit in hun optreden tijdens een opstelling. Jasper en Frank zijn behoedzaam en voorzichtig in het benaderen van de personen die staan voor familieleden. Daarnaast kunnen zij ook doorvragen als dat nodig is, om tot de kern te komen. Ze merken non-verbaal gedrag op en reageren daarop. Dit geeft soms verrassende reacties. De grote zorgvuldigheid die zij in hun optreden leggen, geeft vertrouwen aan de deelnemers.
  Mirjam van Kempen | Shiatsumasseur
 • Het was erg interessant, enerverend en goed om aan jullie familieopstellingen workshop deel te nemen. Ik heb er echt wat aan gehad. En ik overweeg om in de toekomst nog eens deel te nemen.
 • Na de opstelling had ik het gevoel van heel veel ruimte en vrijheid, en het gevoel dat ik helemaal zelf mocht bepalen wat ik wilde: voor menigeen misschien de normaalste zaak van de wereld, maar voor mij een openbaring.
  C.M. | Ondernemer
 • Iedere individuele familieopstelling is een unieke ervaring. In iedere opstelling herken je wel iets van jezelf en van de situatie waar je in verkeerd of ooit in verkeerd hebt. Door de professionele werkwijze van Frank en Jasper komt iedereen tot haar of zijn recht. Onder hun begeleiding ontstaan op een bijna wonderlijke wijze antwoorden op vragen die mensen hebben met betrekking tot hun rol binnen het eigen gezin of de overige familie. Bij alle deelnemers die hun inbreng hebben gehad zie je na afloop voldoening. Erik Verhoeven
 • Deze eerste keer familieopstelling was bijzonder om mee te maken. Een dag met veel impact en ervaringen op zielsniveau. Een rijke ervaring. Met elkaar hebben we vijf opstellingen neergezet. Ben zelf vier keer als representant gevraagd. Daar begint het ervaren. Van stilstand naar beweging. Van denken naar voelen. Deze dag heeft nog een lange nawerking. Grote thema’s uit mijn leven vielen ineens in een perspectief. Wat een helderheid kan dat opleveren. Mooi om met onbekende mensen zoveel te delen. Om het echt te begrijpen moet je het ervaren.
  Harriët Kollen | Coach | Buro Bloei
 • Tijdens de workshop heb ik me verbaasd over het fenomeen familieopstellingen. Ik vroeg me af hoe het toch kan dat ‘vreemden’ een (niet gespeelde) situatie kunnen neerzetten die relevant en herkenbaar is voor de vraagsteller. Eigenlijk leeft die vraag nog steeds bij me, maar dat zegt misschien meer over mijn behoefte om dingen te kunnen begrijpen. Ik heb ook gezien hoe het hen raakte. Jouw begeleiding heb ik ervaren als rustig en warm. Leidend en vakkundig, maar niet opdringerig. Je bewoog je op een hele natuurlijke manier tussen de deelnemers met veel respect voor gevoelens. Roland Feenstra | Trainer / Coach | Finestra