Heb het lef

Ik maak je even deelgenoot van een gesprekje met mezelf… misschien dat jij er net zo vrolijk van wordt als ik.

Als je iets wilt hè, als je iets echt heel erg graag wilt, dan helpt lef enorm.

Het lef om onder ogen te zien dat je het niet allemaal alleen kan doen, dat je dat niet eens zou moeten willen. Dat je hulp nodig hebt en dat je je droom moet delen om hem te kunnen vermenigvuldigen. Als je nog niet kan delen, dan moet het nog even gisten, dat mag ook.

Het lef om te accepteren dat bij het verwoorden van je droom een deel van jouw betekenis verloren gaat, er zijn gewoon geen woorden voor. Geen woorden die precies vertellen waar jij vandaan komt en waarom je hart sneller gaat kloppen van deze droom. Durf te zien dat de ander er met zijn eigen context en rugzak betekenis aan toevoegt, waardoor je droom verandert. Zie dat als groei, de ander voegt waarde toe. Als het niet voelt als groei moet je met andere mensen in zee gaan.

Het lef om die onzekerheid de hand te schudden en te kijken wat er gebeurt. Wat er ook lukt, het is waarschijnlijk méér dan wanneer je je droom niet gedeeld zou hebben. Vertrouw dan ook dat elke “fout” ook als succes uitgelegd kan worden, het hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt. En als je je voorneemt ervan te leren is het al nooit een fout. Als je het gevoel hebt dat er niets lukt zoals jij zou willen, doe een stap terug en kijk naar waar je vandaan kwam. Heb je een afslag gemist misschien? Neem die dan alsnog.

Het lef om jezelf co-creator te maken, op zoek naar balans in chaos waardoor er iets ontstaat waarvan je niet eens wist dat je het wilde, maar wat het toch is. Het is soms groter dan je had durven dromen. Er zijn soms effecten die je nooit had kunnen voorzien maar die schitterend zijn. Berijd de kop van de golf en ervaar de moeiteloosheid van werken vanuit een gezamenlijke drive.

Ik… tegen mezelf… onderweg naar het realiseren van een nieuwe droom.

Een bijdrage van Sanne Roemen, Foto: Dan Goodwin Flickr