Reacties mannengroep

Reacties mannengroep

Mannengroep

 • Wat mij aanspreekt in de manier waarop Jasper begeleidt is dat hij feilloos aanvoelt wat er echt toe doet in het moment voor mij, en dit vervolgens op een liefdevolle wijze weet te onderbouwen met doorleefde ervaringen en andere wijsheden. Systemische principes en werkvormen ondersteunen hier ook enorm in voor mij. Hierdoor heb ik mooie bewuste stappen kunnen zetten in mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsproces, zeker in relatie tot het familiesysteem waar ik uit voortkom en onderdeel van uitmaak. Ik raad Jasper dan ook zeker aan wanneer het bovenstaande je aanspreekt.
 • Jasper is een enorm fijne begeleider in mijn persoonlijke ontwikkeling en van de mannengroep waar ik onderdeel van ben.
  Hij voelt goed aan welke oefeningen en/of opstellingen er nodig zijn en heeft mij vervolgens geholpen de inzichten om te zetten naar acties.
  Door de aanpak van Jasper durf ik meer op mezelf te vertrouwen en creëert hij een veilige plek om verder te verdiepen in mijn ontwikkeling.
  Dat zorgt voor meer ontspanning in mijn gedachten en lijf. Daarbij is Jasper een heel fijn en inspirerend mens om bij in de buurt te zijn.
 • Jasper boort in zijn werk de diepere laag aan. Een vraagstuk, een thema of een uitdaging die wordt ingebracht is het vertrekpunt om de inzichten die erachter bloot te leggen. Hierbij helpt Jasper die pijn en het verdriet te kunnen ervaren en als nieuw vertrekpunt te markeren, want vandaar weer verder.
  Jasper confronteert, pakt je waar nodig bij je lurven, en staat liefdevol naast je.
  Jasper heeft mij geholpen om me weer vrij tussen de mannen te begeven; in kracht en in kwetsbaarheid.
 • Ik vind Jasper een ervaren familie opsteller en een fijne voorman van de mannengroep. Door wat er in de groep gebeurt worden er systemen in mij op gang gezet en kan ik groeien. Als ik hulp of steun nodig heb weet ik dat ik altijd bij je kan aankloppen. Je begeleiding maakt onze mannengroep een veilige plek waar ik graag ben. Ik denk dat de grootste groei of inzicht die ik ervaar is de rust in mij te kunnen vinden.
 • Jasper begeleidt groepen vanuit het hart. Hij is authentiek, intuitief, verrassend, helemaal hier, en altijd tot de kern. Hoe vaak gebeurt het mij niet dat ik in een begeleiding een paar minuten nadat Jasper een wending heeft gebracht in een opstelling denk “oh ja … natuurlijk!”. Jasper brengt symbolisch in een opstelling dat naar boven wat onderhuids speelt, en zet het helemaal hier, in het midden. Daarmee wordt het hanteerbaar. Het is enorm knap hoe hij mensen, situaties, denkpatronen, gevoelens doorgrondt en mensen – mij – uitnodigt en een bedding creëert om een verandering door te gaan die blijvend is.
 • Vier jaar mannengroep onder de begeleiding van Jasper heeft mij enorm geholpen in het doorbreken van negatieve denk- en relatiepatronen en de angsten die ik vaak voelde. Ik mocht zien hoe wat ik voel niet alleen van mij is, maar van heel veel mannen. Het werken met systeemopstellingen brengt altijd weer een golf van positieve verandering te weeg. Ik ben nu veel meer een vader voor mijn kinderen; een partner voor mijn vrouw; maar boven alles, ik heb veel meer plezier in het leven.
 • Mij heeft het heel veel gebracht. Behalve vriendschappen voor het leven heb ik geleerd om verantwoordelijkheid te nemen en mijn plek in de wereld echt in te nemen. Jasper heeft de gave aan te voelen wat er nodig is en hij zorgt voor een veilige setting. Dat is nodig, want verandering aanbrengen in oude, ingesleten patronen vergt immers moed en is kwetsbaar. Jasper confronteert je waar nodig en stuurt waar het moet.
  De bijeenkomsten van de mannengroep zijn belangrijk voor me omdat ik er telkens weer verrijkt vandaan kom. Jasper speelt daarin een sleutelrol en daarvoor ben ik hem dankbaar. Behalve dat Jasper een vakman is, is hij ook nog eens een hele fijne vent en medebroeder. Als er issues zijn in je leven zijn die je wilt uitzoeken, dan kan ik je Jasper van harte aanraden!
 • Jasper is een fijne begeleider tijdens opstellingen en lichaamswerk. Hij weet altijd de juiste zinnen te zeggen en de juiste bewegingen te laten ontstaan.
  Ik ken Jasper van de opleiding familieopstellingen en van de mannengroep die hij begeleidt.
  Hij weet een fijne, veilige atmosfeer neer te zetten en daarin mag er zich van alles voltrekken dat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft.
  Één van de belangrijkste momenten in mijn ontwikkeling heb ik bij hem mogen ervaren. Een opstelling waarin ik mijn opa zag en leerde kennen. Nog altijd ben ik daar dankbaar voor.
 • Acht jaar geleden ben ik voor het eerst bij Jasper geweest, nu 7 jaar later ben ik nog steeds lid van de mannengroep. De begeleiding van Jasper in de groep: sterk, kwetsbaar, vol humor en heel erg scherp. Hij benoemt dingen die bijna niet zichtbaar zijn en weet daarmee iets aan te raken, zodat je wéét dat je daar moet zijn. Ik hou van de realistische kijk, soms is dat het vertragen en stilstaan bij een gevoel, en soms ik dat gewoon doen wat gedaan moet worden, strak de bocht om. Jasper durft zijn eigen sterktes en zwaktes te benoemen en hij kan goed omgaan met kritiek uit de groep. Hij staat open voor het ontvangen en het geven. Dat maakt zijn werk echt en eerlijk.
 • Een van de dingen die me veel gebracht heeft is dat ik veel milder ben geworden naar het jongetje/puber in mij. Daardoor ben ik me meer op mijn plaats gaan voelen. Door mezelf, met de steun van de mannen in de groep. Steun vragen of ontvangen is geen zwakte. Jasper zei eens: “Je kunt alleen mooie potten bakken, als je je handen vrij hebt en niet steeds naar achteren hoeft te graaien voor houvast.” En dat klopt.
Button naar contactpagina / contactformulier